Haugesundkonferansen 2023 hører de unges fortelling

– En maritim karriere har alltid virket spennende. Alt det interessante man får oppleve på sjøen, som jeg har blitt fortalt av familien min, gjorde valget enkelt for meg. I tillegg ville jeg gjøre noe som ikke alle andre gjør, noe annerledes, sier Thomas.

Hvem er det som vil satse på den maritime næringen, hvorfor og hvordan? Malin og Thomas vil forme fremtiden med handlinger og ord.

Malin Meinholdt Malin jobber i dag som anleggsleder i Sjøentreprenøren AS. Hun har utdanning som bygg ingeniør fra Høgskulen på Vestlandet. Thomas Olsson studerer nautikk på NTNU i Ålesund for å bli styrmann. Han har vært matroslærling og matros i Solstad Offshore.

Handlingene er der allerede i form av utdannings- og karrierevalg. Ordene skal du få høre under Haugesundkonferansen den 31. januar og 1. februar. Malin Meinhold og Thomas Olsson er maritime ambassadører i Rederiforbundet og Maritimt Forums program «Maritim Karriere».

– Det kjekkeste jeg vet er å reise og oppleve nye steder, kulturer, mennesker og natur. Det er ingenting som er bedre enn å få gjøre dette på jobb også! Jeg er utrolig takknemlig for den jobben jeg har og for folkene jeg jobber med, sier Malin.

– En maritim karriere har alltid virket spennende. Alt det interessante man får oppleve på sjøen, som jeg har blitt fortalt av familien min, gjorde valget enkelt for meg. I tillegg ville jeg gjøre noe som ikke alle andre gjør, noe annerledes, sier Thomas.

De sier svært mye annet også, og de tror på fremtiden. Dagens beslutningstakere i næringen gjør klokt i å lytte. Svaret på morgendagens utfordringer ligger i de unges fortelling.

Meld deg på Haugesundkonferansen 2023 allerede nå (sidene oppdateres når programposter foreligger).